Slachtoffer van een ernstig arbeidsongeval aan het woord

← Terug naar het tijdschema

Veiligheid op de werkvloer. Voor velen een formaliteit, voor Lars een vanzelfsprekendheid. Luister naar de beklijvende getuigenis van Lars Van Rode, die als jobstudent het slachtoffer was van een arbeidsongeval en daarbij een been verloor.

Tijdens zijn verhaal komen de fysieke, emotionele en sociale gevolgen van een (arbeids)ongeval uitgebreid aan bod, samen met de opgedane inzichten in het voorkomen van arbeidsongevallen en de motivatie voor een veilige werkplek. Dit is absoluut geen “Don’t be that guy”-verhaal, het is een positief verhaal waardoor mensen gemotiveerd raken door het besef dat veilig werken én het inzicht hierin deel uitmaken van de noodzakelijke competenties van een professional.

Laat je meeslepen in de fysieke en emotionele gevolgen van een ernstig arbeidsongeval. Hierna besef je pas echt goed waarom veiligheid als een prioriteit moet worden beschouwd.

Lars Van Rode

Lars Van Rode werkte in 2004 als jobstudent in een productiebedrijf. Hij had een aanrijding met een heftruck en één van de pinnen doorboorde zin linker bovenbeen. Daarbij werden de dijbeenslagader en -zenuwen onherstelbaar beschadigd, met een onderbeenamputatie tot gevolg. Zijn ervaring motiveerde Lars om zijn professionele loopbaan aan ‘veiligheid op de werkvloer’ en het openbare domein te wijden.